Interview met onze junior Fire Safety Specialist Ruben

Sinds wanneer ben je van start gegaan bij Seconed?
Ik ben in februari dit jaar (2021) gestart bij Seconed.

Kun je iets vertellen over jouw functie en wat deze precies inhoudt?
Als Junior Fire Safety Specialist word ik opgeleid in het risico gestuurd toetsen van het DO (definitief ontwerp) en UO (uitvoeringsontwerp) en de bijhorende uitvoeringsdocumenten voor de brandveiligheid van onder andere distributie centra, complexe utiliteitsgebouwen, hoogbouw, tunnels en andere werken waar brandveiligheid geborgd dient te worden. Ik besteed mijn tijd dus zowel op kantoor voor de toetsing, alsook op de bouw voor de inspectie zelf. Aangezien ik zelf graag onderweg ben is dit voor mij een ideale combinatie.

Hoe is jouw inwerkperiode vergaan in tijden van Covid?
Heel goed, ondanks dat het even geduurd heeft voordat ik alle collega’s fysiek heb ontmoet. Werken op kantoor behoorde gelukkig tot de mogelijkheden (uiteraard met inachtneming van de Covid-maatregelen), waardoor ik de gang van zaken bij Seconed goed heb kunnen observeren. Daarnaast kwamen we met het gebruik van Teams-vergaderingen gelukkig een heel eind! Ik heb Covid dan ook niet als een barrière gezien tijdens mijn inwerkperiode bij Seconed. Inspecties op locatie konden doorgang vinden, dus ook op dat vlak heb ik kunnen meelopen en kennis opgedaan.

Hoe ervaar jij de samenwerking met de collega’s?
Alle collega’s binnen Seconed zijn heel erg behulpzaam, ik heb dan ook nooit het gevoel gehad dat er een ‘’domme’’ vraag bestaat. Daarnaast wordt iedere collega als gelijke gezien, of je nu veel of weinig ervaring hebt. Iedereen zijn mening en manier van werken wordt gerespecteerd. Ik kan dit persoonlijk heel erg waarderen. Daarnaast zitten veel collega’s al langer in het vak, waardoor er gigantisch veel kennis binnen Seconed is. Er valt voor mij nog een hoop te leren, en ik denk dat ik hiervoor bij Seconed op de juiste plek ben!

Hoe zie jij de toekomst binnen Seconed?
Het zal in het begin voornamelijk gericht zijn op zoveel mogelijk te leren rondom het vak van brandveiligheid. Als junior mag je je volledig richten op het leerproces, je wordt niet meteen in het diepe gegooid, dat is erg fijn! Er wordt veel tijd en energie gestoken in het trainen en begeleiden van nieuwe medewerkers, zodat je volledig je ambitie kan waarmaken. In eerste instantie is het mijn doel om mijzelf echt een ‘’Fire Safety Specialist’’ te kunnen noemen.
Binnen Seconed is de visie dat de werknemers hun werk met plezier uitvoeren. Er is dan ook redelijk wat vrijheid in de richting die je op wilt gaan binnen het bedrijf. Voor nu verdiep ik me met veel plezier in de afdeling brandveiligheid, maar wie weet verandert dat in de loop der jaren nog wel. Er zijn in ieder geval meer dan genoeg mogelijkheden binnen Seconed!