Interview met Project Engineer Alexander

Hoe heb je jouw start/sollicitatie bij Seconed ervaren?
Allereerst liep de sollicitatieprocedure vanwege de Corona-tijd net even anders. Normaal gesproken kom je langs bij een bedrijf en krijg je daardoor een gevoel en een beeld bij de organisatie. Nu ging mijn eerste kennismakingsgesprek via een videocall, dat maakt het toch allemaal net even anders. Gelukkig werd er uitgebreid de tijd genomen om mij een zo goed mogelijk beeld te geven over de organisatie. Ik heb weloverwogen de stap kunnen maken om bij Seconed aan de slag te gaan. Uiteraard is ook mijn inwerktraject afgestemd op de geldende corona maatregelen en hebben er hierdoor de nodige videocalls plaatsgevonden. Desondanks is het mij gelukt om Seconed en haar opdrachtgevers beter te leren kennen.

Wat heb je inhoudelijk al geleerd in de afgelopen maanden?
Seconed is mijn eerste werkgever sinds ik ben afgestudeerd aan de Technische Universiteit. Wat ik vooral heb gemerkt is dat een diploma alleen niet voldoende is. Het eerste project waarin ik ondersteuning mocht bieden leer je op een frequente manier communiceren met de opdrachtgever. Je moet overzicht houden in de documentenstroom. Dat zijn eigenlijk behoorlijk wat uren die niet direct te maken hebben met je opleiding. Het gaat er vooral ook om hoe goed jij initiatief neemt en dus een doener bent, en niet alleen een denker. Ik heb in de afgelopen periode bij Seconed de ruimte en begeleiding gekregen mezelf hierin te kunnen ontwikkelen.

Waarom zou je andere techneuten adviseren om bij Seconed te komen werken?
Bij Seconed staat de individuele ontwikkeling om nieuwe dingen te leren heel hoog in het vaandel. Er wordt liever nu de tijd genomen om alles in één keer goed aan te leren dan achteraf bijsturen en dat werpt zijn vruchten af. Juist de investering om aan de voorkant iets af te leren is moeilijker dan iets aanleren. Kortom, als je graag nieuwe dingen wilt leren en dit op je eigen tempo wilt doen dan is Seconed als werkgever daar zeer geschikt voor.

Hoe zorg jij voor een leuk contact met collega’s in corona tijd?
Ik ben van nature een redelijk introvert persoon, dat maakt dat ik best op mezelf gericht ben. Af en toe het kantoor bezoeken is wel heel belangrijk om weer eens wat collega’s ‘live’ te zien. Ook bij de online activiteiten van Seconed sluit ik graag aan, zodat ik mijn collega’s op een andere manier leer kennen. Uiteraard kijk ik wel uit naar de tijd dat er weer eens een leuk sportief bedrijfsuitje kan worden georganiseerd, dan sta ik vooraan!

Hoe ziet jouw toekomst bij Seconed eruit?
Ik wil erg graag werken aan mijn ontwikkeling. Er zijn een aantal specialismen die mij interesseren o.a. houtbouw en composieten, hierin zou ik mezelf graag verder willen verdiepen. Juist ervoor zorgen dat je in de constructie het best mogelijke materiaal gebruikt, dat vind ik heel belangrijk. Bij Seconed mag je specialist, maar ook generalist zijn. Wat je ook kiest, we hebben voldoende kennis van de alle vakgebieden met de diverse specialisten in huis die hierin bijdragen. Ik hoop van harte daar in de toekomst ook mijn aandeel in te mogen hebben.