TIS- controle Gasloos sorteercentrum DHL Zaltbommel

Seconed is trots op de bijdrage die zij mocht leveren met de uitvoering van de TIS (Technical Inspection Services)-controle, voor het nieuwe gasloze sorteercentrum van DHL Parcel te Zaltbommel. Het gebouw dat 30.000 m2 beslaat, staat op een terrein ter grootte van 15 voetbalvelden en is gebouwd door onze opdrachtgever Hercuton uit Nieuwkuijk. Het betreft het grootste e-commerce sorteercentrum voor de Nederlandse markt.

De nieuwbouw is gerealiseerd op het duurzame bedrijventerrein “De Wildeman” in Zaltbommel. Het sorteercentrum dient als een centrale hub. Dagelijks kunnen er in het sorteercentrum te Zaltbommel een half miljoen pakketten worden verwerkt. In de DHL Parcel Hub Zaltbommel zullen 350 mensen werkzaam zijn. Dat is een uitbreiding van het bestaande aantal van 7.000 arbeidsplaatsen van DHL Parcel in de Benelux.

De enorme groei van DHL legt tevens een verantwoordelijkheid neer op het vlak van duurzaamheid. Met investeringen in duurzame productiemiddelen wil DHL een voorloper zijn in de energietransitie, die onder meer is gericht op een vermindering van de CO2 uitstoot. “DHL heeft zichzelf het ambitieuze doel gesteld om de groenste vervoerder te zijn en in 2050 helemaal emissievrij te opereren. Met onder meer 11.000 zonnepanelen, geothermie, gebruik van regenwater en een ecologische tuin van 4.000 m2 voldoet het sorteercentrum in Zaltbommel aan de BREEAM Excellent-norm voor duurzame gebouwen.